Gecen Hafta Neler Oldu? 08/08/2016-14/08/2016

MİLGEM Projesi’nde TÇD Alan Firmalar Belli Oldu

Savunma Sanayii Müsteşarlığı, 9 Ağustos’ta yaptığı açıklamayla, MİLGEM 5’inci, 6’ncı, 7’nci ve 8’inci Gemileri Tedariki Projesi’nin Teklife Çağrı Dosyası (TÇD) alımı için belirlenen son tarih olan 5 Ağustos’a kadar, 7 adet firmanın TÇD’yi teslim aldığını duyurdu. TÇD alan firmalar şunlar:

  1. Anadolu Deniz İnşaat Kızakları San. ve Tic. A.Ş.
  2. DEARSAN Gemi İnşaat Sanayii A.Ş.
  3. İstanbul Denizcilik Gemi İnşa San. ve Tic. A.Ş.
  4. RMK Marine Gemi Yapım Sanayii ve Deniz Taşımacılığı İşletmesi A.Ş.
  5. Sedef Gemi İnşaatı A.Ş.
  6. Sefine Denizcilik Tersanecilik Turizm San. ve Tic. A.Ş.
  7. Selah Makine Gemicilik ve Tic. A.Ş.

ASELSAN ile ROKETSAN arasında sözleşme

ASELSAN Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ’nin, Kamuyu Aydınlatma Platformunda (KAP) yayımlanan açıklamasında “ASELSAN ile Roketsan Roket Sanayi ve Ticaret AŞ arasında ‘KARAOK Sistemi Kızılötesi Arayıcı Başlık Geliştirilmesi’ne ilişkin olarak toplam bedeli 43 milyon 994 bin 661 TL ve 7 milyon 451 bin 2 avro tutarında sözleşme imzalanmıştır.

Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2018-2022 yılları arasında gerçekleştirilecektir” bilgilerine yer verildi.

Cevapsız Yayım İstasyonu Modernizasyon Projesi imzalandı

Savunma Sanayii Müsteşarlığı ile ANTENSAN arasında, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı VLF Bafa D/A Cevapsız Yayım İstasyonu Modernizasyonu Projesi Sözleşmesi imzalandı.

VLF Bafa D/A Cevapsız Yayım İstasyonu Modernizasyonu Projesi Sözleşmesi, Savunma Sanayii İcra Komitesi’nin 9 Mart tarihinde gerçekleştirilen toplantısında alınan karar uyarınca yürütülen görüşmelerin ardından, 28 Temmuz tarihinde imzalandı.

Proje ile, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı envanterindeki VLF Bafa D/A Cevapsız Yayım İstasyonu’na MSK modda 4 kanallı yayım yapabilme yeteneğinin kazandırılacak. Bu kapsamda, istasyondaki kontrol bilgisayarlarının donanımı ve yazılımı modernize edilecek.

Öte yandan ANTENSAN, daha önce de denizaltılarla iletişim imkanı sağlayan VLF Bafa Denizaltı Cevapsız Yayım İstasyonu’nun bakımını gerçekleştirmişti.

Gecen Hafta Neler Oldu? 08/08/2016-14/08/2016’ için 9 yanıt

  1. merhabalar:)bu sene odtü elektirik elektroniği kazanan ben deniz aselsanda çalışmak istiyorum:)ve savunma sanayiyede merakım var.ama asıl sorum bunların ötesinde bir soru.Şu anda türkiyenin terörle mücadelesinde yardımcı olacak olan ama diğer ülkelerin sahip olup bizim olmadığımız neler var?silahlı ihamız olmadığını biliyorum ve bu konuya çok hakim olmasamda bunun çok büyük bir eksiklik olduğunu görebiliyorum.ve terör saldırılarının genelde eyp ile olmasında ötürü cobranın normalde dayanıklı olsada mayın gibi bir noktaya değilde 500 kilo-1 ton gibi çoklu noktlara etki eden patlayacılar karşısında etkisiz kaldığını hissediyorum verilen şehitler dolayısıyla.arma 6×6 sanki bu sorunu çözecek gibi ama neden sipariş verilmiyor yemen bile kullanırken bu konuda bilginiz varmı?

    Beğen

    1. Ustadim,

      Yere nufuz eden radar (GPR), aerostat balonlar, genis alan gozetleme sistemleri, cesitli tipte silahlar ve yardimci techizatlari, daha fazla zirhli personel tasiyici, araclar icin kafes zirh ve aktif koruma sistemleri, daha fazla IHA, daha fazla saldiri helikopteri, daha fazla hassas gudumlu muhimmat, vb onlarca eksik sayilabilir.

      Acikcasi biz asimetrik ve meskun mahal catismalarina hazirliksiz yakalandik ustelik hergun de evriliyor ve yeni taktikler gelistiriyor teror gruplari. Cabuk tepki verebilen mekanizmalar olusturmak duzenli ordularin zayif karnidir.

      Arma da problemi mutlak olarak cozmez. 5 ton, hatta ornegi var 15 ton patlayicilara tank dayanmaz, birakin zirhli personel tasiyicilari. Ancak Shortland’larin yerine yuksek tehdit altindaki bolgelere bu tur araclar gondermek mutlaka daha yararli olacaktir tabii. Henuz ihalesi olmadi tanimladiginiz tur TTZA’larin.

      Kalici cozum reaktif davranis seklini terkedip proaktif mucadeleye gecmektedir.

      Beğen

  2. Tfx için öngörülen takvim, (Tasarım sözleşmesi imzalandiktan 10 sene sonra dahi bitmiş Ürün haline gelemeyen anka ve hurkus deneyimlerindende görülebileceği üzere) Mühendislik kabiliyetlerimizi göz önünde bulundurursak dışarıdan yardım alarak dahi bence gayet iddiali. bende t-129 misali yerlileştirilmiş bir pak-fa türevi nasıl olur diye düşünüyorum bu günlerde.

    Beğen

    1. Ustadim,

      Hemfikirim. Ote tandan A129 Mangusta’yi Agusta Westland verdi, yapabildik.

      Su anda stratejik degerde kabul edilen 5. jenerasyon hava ustunlugu ucagini kim verecek? Onun da adini koyarsaniz olabilirligini belki konusabiliriz.

      Beğen

      1. Verecek olan bulunur hiç sıkıntı değil. Mühim olan karşılığında sizin (siyasi olur iktisadi olur askeri olur) ne vereceğiniz?

        Beğen

        1. Ustadim,

          Bunun gibi stratejik bir urunu “sıkıntısız” cozemezsiniz. Eger ulkenin anahtarini vermek gibi sosyolojik ve toplumsal acilardan imkansiz uc ornekleri bir kenara birakirsak, ima ettiginiz biati kanitlayacak uzunca bir sure de gereklidir.

          Beğen

          1. Bi şey ima etmiyorum. Anahtar ne kadar bizdeki zaten? T-loramids projesinde her istediğimizin olmayacağını gördük. Batının ne kadar bize saygı gösterdiği de kırk dereden su getirtip, deve yukuyle para isteyecekleri de aşikar. Sadece, batı-rusya arasında ipler gerilirken çıkarlarımizi azami derecede tutacak ince bir siyaset gudebilir miyiz? Bunun derdindeyim. 110 küsür yıldır uçak imal eden ABD, 2030’da 6. Nesil savaş uçağını uçurma derdindeyken sıfırdan bir uçak imal etmemiz durumunda dahi 1 nesil geride olacağız.

            Beğen

  3. abi konuyla alakalı değil ama sanırım TF-X projesi iptal oldu. BAE system bizimle çalışmak istemiyor. bahaneler üretip projeyi yokuşa sürüyor.
    http://www.kokpit.aero/bae-systems-tai-tfx-erteledi

    abi acaba giriştiğimiz bütün müşterek projeler ertelenecek mi? sadece ingiltere ile ilgili demiyorum. bütün batı(avrupa ve amerika) ile yürüttüğümüz müşterek projeler iptal edilir mi?
    zira ben bir gizli ambargo seziyorum. sanki bütün batı bize gizli ambargo uyguluyormuş gibi. açıkça ”size ambargo uyguluyorum” demiyorlar ama yaptıkları hal ve hareketlerle bunu icraate döküyorlar. sadece askeri anlamda da değil. ekonomik, ticari ve siyasi alanlarda bir ambargo durumu var sanki.

    abi bu durumda bizim gerçek anlamda bir alternatifimiz var mı? savunma konusunda yürüttüğümüz projeleri kimseden destek almadan tek başımıza ilerletebilir miyiz? rusya’nın PAK-FA’sına ortak girmelimiyiz?

    Beğen

    1. Bildigim kadariyla , proje iptal edilmedi yalniz imzalar ertelendi.Gizli bir ambargo ben de seziyorum ki mumkun.Ancak suan pak-fa gibi bir projeye dahil olamayiz , ruslar izin vermez cunku resmen NATO ile bir kopruleri atma durumu yok.

      Suan yapilabilecek en iyi sey normallesme goruntusu vererek ulkemizi tehdit eden orgutleri icimizden ve daglardan sessizce temizlemek , ardindan BAE ile calisarak Bati standartlarinda bir avci ucagi ortaya koymaktir diye dusunuyorum.

      Site sahibi ustad daha iyi aciklar , bunlar sadece benim dusuncelerim 🙂

      Liked by 1 kişi

Yorum bırakın