Ortakoy Saldirisinin Karsiligi Neden El Bab’i Yakip Yikmak Olmamali

El Bab’da yaklasik 800-1.000 Deas teroristi, yani aileleri ve yakinlariyla birlikte benzer goruste azami 3.500-4.000 civarinda insan olduguna inanilmakta.

El Bab’in toplam nufusunun ise 30.000 ile 40.000 arasinda oldugu soylenmekte. Dolayisiyla orada hala silah zoruyla canli kalkan olarak tutulan cok sayida masum insan var.

Biz Suriye veya baska bir kabile devleti degiliz. Rusya gibi kendi halki dahil sivillere karsi acimasiz bir irk da degiliz. Orta Asya’dan beri aman dilemeyen askerlere karsi acimasiz, aman dileyenlere ve sivil halka karsi ise merhametli oldugumuz her zaman anlatilmistir. Kisisel gorusum, artik bu gelenegin neredeyse genlerimize isledigi ve degismeyecegi yonunde.

Turkiye’deki olaylar acisindan bakacak olursak, El Bab’i almamiz DEAS’in saldirilarini bitirmeyecektir. Cunku DEAS herhangi bir sekilde Suriye ve Irak’ta geriledikce daha da acimasizlasip uykudaki hucreleri vasitasiyla once Turkiye sonra Avrupa’da saldirilar duzenleyecektir.

Burada amac bazilarinin soyledigi gibi orgute nefes aldirmak degil, kendilerine karsi yaratilan zemini “gercek” Islam’a karsi acilan bir savas gibi gosterip kararsiz ruhlarin yogun bir sekilde kendilerine katilimini saglamaktir.

Farkediyorsaniz DEAS bugunlerde daha once gormeye pek de alisik olmadigimiz videolar yayinlamaya basladi.

El Bab’da TSK tarafindan vuruldugunu iddia ettigi sivil binalari, olu cocuk ve yasli bedenlerini de gostermekte.

DEAS gibi cani bir orgut bu tip kayiplari cok umursar mi sizce?

Tabii ki hayir.

Peki hedef ne?

Hedef, Turkiye’de yasayan ve masum Suriyeli halkin oldurulmesine isyan edip DEAS saflarina katilmak isteyebilecek, selefilige zihinsel olarak yatkin kitle.

DEAS’a DEAS’in yaptigi gibi cevap vermek olabilecek en kotu karsilik olur. Öldürdüğümüz her masumun yerine Turkiye’den en az 3-4 DEAS’li yaratmis oluruz.

Turkiye’de boyle bir potansiyel kitleleri mevcut ne yazik ki:

 


Sakin ama kararlilikla olayin ustune gitmemiz umuduyla…

Ortakoy Saldirisinin Karsiligi Neden El Bab’i Yakip Yikmak Olmamali’ için 35 yanıt

  1. Yurt dışı operasyonlarda yapılması gereken “Halı Bombardımanı”, rezil daiş’in pkk’nın üslendiği bölgeden aciliyetle süpürülmesi buna bağlı. 3 milyon nüfusa kucak açmışız, sınıra yığılanları içimize almışız, daha mahalle mahalle milletimi kurtaracağız. Orada bizim adımıza savaşan gavur çocuğumu? Komutanlarımızdaki bu hassasiyet nedir yahu?? Kobaniye de, el bab ‘a da da yapılması gereken hızlı ve kesin imha dır…
    Geçmiş dönemde vicdan ve insanlık ile alakalı onlarca örnek vermişiz eyvallah, zaten bu hassasiyetlerimiz yüzünden bizim önümüze bunları doluyorlar ya. Oynayıp dursunlar diye. Analiziniz de, dilek ve temennileriniz de biraz gerçekçi olalım kardeşim.

    Beğen

      1. Hocam okuyunca bende şok oldum… Bedenen belki aynı milletteniz lakin fikren kesinlikle kalsik katil Avrupalı olmuş arkadaş…

        Beğen

      2. Ne yazık ki çok haksızsınız. Artık hükümetimiz sırf Türklüğü yok etmek için Arap götü yalanyan vatan hainlerine dönüştü. Bunun farkına varmamız gerek artık. Bir süre önce AKP vatan hainleri bilimde ilerlemek için çocuklarımız Arapça öğrenmeliyiz dedi. Yine bir süre önce sırf petrol zengini Araplara peşkeş çekmek için koca bir orman yakıldı. Suriye’de de sırf Arapları kurtarmak için benim masum Türk askerim ölüyor. Ayrıca 3 milyon mültecinin Türkiye’de işi yok. Hemen sınırı dışı edilmeleri gerek, biz mi bakıcaz bunlara? Bunların herşeyi benim vergimden çıkıyor. Biz de zor durumdayız.

        Beğen

          1. Evet hocam. Sadece 2 tane. Ortalamaya vurursak gayet az sayıdalar. Nesli tükenmek üzereler diye düşünüyorum:)

            Beğen

    1. abi aslında haklı. zafere giden yolda herşey mübahtır. zira el-bab’da kaybedilen zaman süresince pkk/pyd palazlanıp büyüdü. esat bütün halep’in kontrolünü sağladı. ortaya çıkan son haritaya bakacak olursak, suriyenin batısı esad, doğusu pkk/pyd, güneyi deaş, ortasında ise ufacık şekilde bizimkiler var. bunlardan birisi bizimkileri yutacak ama hangisi bilmiyorum.

      Beğen

      1. Bizi Avrupalı canilerden ayıran dinimiz ve ırkımızdır. Türkler Müslüman olmadan öncede toplu katliam, soykırım yapmamıştır. Hele ki Müslüman olduktan sonra peygamberimizin savaş kurallarını en iyi uygulayan bizim milletimiz olmuştur. Bu nedenledir ki Bosnasından tut, Myanmarına, afirakının en ücra yerine kadar Türk=Müslüman denilince özlem duyulan, beklenilen olmuşuzdur. Gönülleri kazanmışızdır. 1 tek masum için bile katliam yapmamışızdır. Bununla gurur duyuyorum. El bab operasyonundaki askerimizin operasyonu, samanla sapını ayırmaya çalışmasını takdirle izliyor, gurur duyuyorum. İşte askerimiz bu sebepten Mehmetçiktir.

        Beğen

        1. güzel kardeşim, sen herkesin yorumunun altına tekfir yapmak zorunda mısın? yaptığın felsefenin kıymet-i harbiyesi yok. takılma böyle şeylere. çık dışarı nefes al. bir delikanlı çıkar, anana söver. sende bilgisayar başında köpürür durursun. değer mi böyle şeylere. s….r et avrupalı caniyi, asyalı deliyi, afrikalı veliyi. keyfine bak. biz müslümanlar süperiz. herkes bize bayılıyor. kıskananlar çatlıyor. ölülerimiz bile çok yakışıklı. hadi şimdi rahatla ve koş çayırlara.

          Beğen

          1. Fikir beyan etmek yasak mı kardeş? Ayrıca sende benimkinin altına devam etmişsin! Tekfirimde zoruna giden bir husus olmalı ki bana bu şekilde bir çıkışma yapıyorsun.. Ukala şekilde bana nasihat vereceğine yazdığım sözlerimi tenkit edersin. Kıymeti harbiyesi yoksa cevapsız bırakırsın. Konuşacak firikleri olmayanlar yumruklarını konuştururmuş! Fikrimi beyan etmemden ötürü anama sövecek adam delikanlı değildir. Demek ki sözden anlamıyor hakkı olan köteği istiyordur. O klavye delikanlısı g..ü yiyorsa adresimi veririm yüzüme söver!

            Beğen

      2. maalesef katılamayacağım. samimi bir müslüman için zafere giden yolda herşey mübah olmamalıdır. sadece zaman değil belki caydırcılıkda kaybettik ama mümkün mertebe masumların canı korunmalı. bizi ilkelerimiz, duruşumuz insan yapar. körü körüne bağlandığımız taassuplarımız, heves ve arzularımız ise en iyi ihtimalle bizi hayvan yapar.

        Beğen

  2. DAEŞ=BATI(EUROPE+USA) ve bu böyle devam ettiği müddetçe örtülü vekalet savaşları acımasızca devam edecek. Keşke bizimkilerde batı başkentlerinde canlı bombaları fütursuzca patlatsa, anladıkları dilden konuşmamız şart, hayatta hiçbir şeyi bu kadar takmamış biri olarak her dakika her saat bu savaş halimizi düşünmekten 5 gündür yataktan çıkamaz haldeyim. Allah yardımcımız olsun.

    Liked by 1 kişi

  3. Daes al bab da 1:10 oraninda hukumdarlik kurmus durumda. Bu hukumdarligin kokeni, aksi belirtilmedikce, sadece Daes in siddet araclarina sahip olmasindan kaynaklanmakta. Yerli halk Daes ten kurtulmak istese de bunu yapabilecek silaha sahip degil.

    Bence yapilmasi gereken sey, tuhaf bir dusunce ama, halki hafif silahlarla (tabanca tufek gibi) silahlandirmak. Bu tur silahlar askeri operasyonlarda ise yaramaz ama yuz yuze olan kapismalarda yuzde yuz etklili olacagi kesindir. Elinde silah olan ve Daes den her hangi bir sekilde nefret eden kisiler kendilerini savunma hakkina sahip olacaklari icin Daes in yerli halkitan cekinmesine yol acacak bu halki kontrul icin enerjsinin bir kismini ayirmak zorunda kalacaktir.

    Diyecegim, AL bab a havadan tabanca tufek (av tufegi mesela) ve onlara uygun mermi yagdirilsin bir kac gun boyunca (gece ve gunduz olarak. Bunun su avantajlari olacak:
    1. Daes unsurlari bu silahlara el koymak icin epey bir caba sarfedecek. Cepheden adam cekmek zorunda. Ancak bu silahlar onlarin TSK ile savasinda hic bir isine yaramayacak.

    2. Halktan diyelim ki 1:100 u silahlandi ve kendini mudafaa eder duruma geldi, Daes bunlari silahsizlandirmak zorunda ki eski baskisina devam edebilsin.

    3. Al bab ele gecirildiginda bu silahlar halktan toplanabilir zaten (Daes in askeri unsurlari tamamen imha edilecegi icin silahin sehirden cikmasi mumkun olmayacaktir).

    4. TSK nin bu indirimden hic bir kaybi olmayacaktir, halen agir silahlar ve IED lere karsi savsiyioruz, bir tabanca ile kolayca basa cikariz.

    Diyecegim, DAES e karsi bir isyani baslatmanin en kisa yolu AL BAB i silaha bogmak olacaktir. Daes yanlilarinin zaten her turlu silahi var, silahi olmayanlar onlara muhalif olanlar.

    Epey karisik ifade etmis olabilirim, bagislayiniz.

    Lutfen dusuncelerinizi duymak, eger makul gorurseniz ilgili kisilere bu dusuncelerimi iletmek zahmetinde bulunmanizi rica ediyorum.

    Beğen

  4. müslüman’ın müslüman’ı vurması baştan beri yanlıştı zaten. fırat kalkanı harekatı tamamen küffar’ı sevindiren bir olaydı. yanlıştan tez dönülmeli.
    ayrıca merhametli olan türk değil Müslümandır. türk dediğin bir et parçası. ahirette sana soyunu değil dinini soracaklar. herşeyden önce Müslüman olman gerek.

    Beğen

    1. Bence cok dogru bir olay ve o bataklik kurutulana kadar devam edilmeli.

      Musluman olmayan Turkler de var. Bu vatanin her evladi, DEAS’in cani teroristlerinden kat kat degerlidir.

      Beğen

      1. Türlük her zaman önde gelir, bugün çoğunluğumuz müslüman ama belki 100 yıl sonra pek azımız müslüman kalacak. Müslümanlık netice olarak arapların yarattığı bir din. Hoş biz araptan daha fazla arapçı olduk ama ileride uyanırız.

        Beğen

        1. Hak ile batılın savaşı hiç bir zaman bitmeyecek Selim! sen safını iyi seç! kafir olabilirsin ama hakaret edemezsin!

          Beğen

    2. müslüman’ın müslüman’ı vurması derken sen deaş’ın Müslüman olduğundan falan mı bahsediyorsun sen? net anlayalım şunu.

      Beğen

  5. “Orta Asya’dan beri aman dilemeyen askerlere karsi zalim, aman dileyenlere ve sivil halka karsi ise merhametli oldugumuz her zaman anlatilmistir”

    demişsin üstad yalnız zalim diye kendimize yakıştırma yapmayalım malum zalim zulum yapana denir. Zulüm ise haramdır. vesselam.

    Beğen

  6. Harekat Cizre, Sur harekatı gibi başladı ve Bab halkının can ve mal güvenliğine zarar vermeden Şehre zırhlı araçlar ve piyade ile bir kaç kez girme teşebbüsünde bulunuldu. Harekat başlamadan önce de 2 hafta kadar Bab halkının bölgeyi terk etmesi beklenildi. Ve ayrılmak isteyenler ayrıldı.

    – Ilk şehre giriş hamlelerinde çok yoğun şekilde Daeş ve Daeşe destek veren sivil görünümlü deaş sempatizanları yüksek direnç gösterdiler.

    – Arkasından bir kaç kez daha şehre girme teşebbüsünde bulunuldu. Bunun sebebi şehir ahalisinin zarar görmeden, gerekirse kora kor savaş yapılması, cerrahi operasyonlar ile “yüksek kayıp” verme riski göze alınarak operasyon başlatıldı.

    – Maalesef, zırhlı araç kayıpları, asker kayıpları ile durumun hiç de bizim düşündüğümüz gibi olmadı. Biz umduğumuza göre uygulama koyulmuştuk. Sorumluluk alarak, yüksek kayıplar vermeye razı olarak operasyona başlamıştık.

    Bulduğumuz o umduğumuzla ters düştü. Bunun en büyük sebebi Deaş Militanları ile bölge halkının iç içe geçmiş olması ve şehirde kalan nufusun deaşa yüksek derecede destek vermesi.. Her anlamda.

    Dolayısıyla, farklı bir safhaya geçildi. Özellikle 25 askerin şehit olduğu Deaş teröristlerin saldırıları ile. Onlar acımasız davrandı.

    — Bu safhada süpürme harekatı ile gizlenebilecekleri, kullanabilecekleri, saklanabilecekleri Cephe Önünde ki alanların tamamen yok edilmesi. Buralar yok edilirken, bölgenin canlı nufusunun ise diğer mahallelere ve güney ve doğu bölgelerine kaçması. Bölge bölge temizlenecek.

    Örnegin, Bab da A noktası canlılara zarar vermeden çevresi bombabalanacak. Boş alanlar. O bölgedeki canlılar ölüm tehlikesi nedeni ile diğer bölgelere geçecek. Dolayısıyla bu kez A noktasının içlerinde bulunan deaş hedefleri temizlenecek. Saklanacakları yer kalmadığında ise B noktasına, C noktasına…

    Sıyırtma harekatı bir nevi..

    Mahalle mahalle devam edilecek.

    Bunda bile sivil halk göz önünde alınıyor ve şehir içi savaşlarından daha az zarar görecekler. Sadece olan binalara ve yerleşim yerlerine olacak.

    Liked by 1 kişi

    1. Yine sivil halk azami gozetilerek diger alternatifler seciliyor. Tam Turk merhametinin gostergesi.

      Sehir iki ana yonde kusatilmayarak supurme harekati sonucu olusacak baski neticesinde Rakka yonunde tahliyeler umuluyor sanirim.

      Tabii bu noktada ters yonde takviye ve destek arayislarini da engelleyecek harekatlarla, tek yonlu goce zorlamak gerekecek.

      Zor is. Allah kolaylik versin.

      Beğen

  7. El-Bab’da yüksek tahribatlı mühimmatların kullanılmasında kin, intikam… gibi amaçlar güdülmüyor. Resimde görünen yerler DAEŞ için; sığınak, tuzklarını hazırlağı yeler ve yer altına kazdıkları tünner için giriş yerleridir. DAEŞ’in etkisini krımak için bunun bigi yerler ağır bir şekilde bombalanacaktır. Bu durum bir çok mağruriyet doğurabilir. Fakat oluşan mağduriyeti askerin gidermesi beklenemez. Asker sadece görevini yapar. Gerisini ise yönetenler.Türkiye Cumhuriyeti’ni yönetenler bölge halkı ile işbirliği,sostal kurumları, propaganda gücüyle oluşan mağduriyeti anlatabilir-giderebilir.

    Beğen

    1. Onlar zaten askeri hedefler ve ikincil hasarlari minimize etmek icin de hassas gudumlu muhimmat kullanilmakta.

      Onlar yazimizin konusu degil ustadim.

      Yazida sivil halka yonelik bilincli bir yok etme politikasi izlemeyecegimiz ve bunlarin sebepleri isleniyor.

      Beğen

  8. Bab’tan çekilmek daha büyük bir hata olmayacakmıdır
    Ülke içinde PKK ile mücadele etmek inanın IŞİD ile mücadeleden daha kolaydır
    İşid’i yenilgiye uğratmadan çekilmek , maalesef TC ni sonu belli olmayan bir girdabın içerisine sürükler

    Beğen

      1. El bab çok önemli fakat görünen o ki ABD bölgede tamamen karşımıza geçti, ana planı beceremeyince tali plan olan “Suriye’de Kürtlere Otonom Bölge” planına sarıldı. Afrinde ve fırat kalkanının batısında yoğun şekilde ABD tahkimatı ve desteği var. Madem Rusya birleşik egemen bir Suriye Arap Devleti istiyor, biz neden onların yapması gereken işi yapmaya çalışarak hem ABD ile hem YPG ile direkt karşı karşıya geliyoruz ? Bırakalım Şam rejimi ve Rusya YPG ve ABD’nin kontrol ettiği alanları boşaltsın. Bu çatışma ve restleşme dinamiği Türkiye’nin ABD ile olan birçok ortak dayanışma noktalarında da kaybetmesine neden olacak. Rusya ile denge ararken Rusya’nın sessizce ABD-Türkiye çatışması yaratma planına düşüyoruz. Konu uzun ama şöyle bir değiniyim dedim.

        Beğen

  9. Yapilabilse dijital dünyanın tecridide tam konuya uygun bir önlem olur ancak ancak….

    Beğen

  10. Katılıyorum dostum ancak böyle bir savaşta şehir gıda malzemeleri dahil tüm araç ve gereçlere kapatılarak tecrit uygulanabilir mi diyede düşünmeden kendimi alamıyorum. Sanki lojistigini devam ettirebiliyor eli kanlı bu örgüt silahinin muhimmatini tam olarak kessek en azından gıda malzemelerine ulasamasalar masum halk biraz aç kalır ancak teroristlerde işi bırakır diye düşünüyorum. Tam tükendikleri anda bir çıkış kapısı açılarak köşeye sıkışan kedinin saldırısindan da askerimizi koruyarak şehrin fethi tamamlanır. Gerisi rakkada….

    Beğen

    1. Yani lanetledigimiz Suriye ve Rusya’nin Halep’te yaptiginin aynisini mi yapalim dusuncesindesiniz ustadim?

      Olaganustu seyler olmadigi surece sehrin beslenme ve ilac kaynaklarini kesip insanlik disi sahnelere mahkum etmeyecegimizi dusunuyorum.

      Beğen

      1. Hayır kesinlikle olmaz böyle öldürücü bir uygulama ben şahsen asla kabul etmem böyle bir seyi ancak deasli teröristlerin sosyolojik yapılanması ve şahsi psikolojileri tükenmişlik hissinin tam kalplerine işlenmesi sayesinde olabileceğini düşünüyorum. 40000 kişilik bir nüfusta sadece üç günlük sağlam bir tecrit kimseyi öldürmez ve bu sekildede terörist elini silahını dahi kaldıramaz bir duruma düşebilir diye düşünüyorum.

        Beğen

        1. Halep ornegine bakarsaniz, aylarca direndiler. Teslim olma, hergun Rusya ve rejimin hedef gutmeyen hava harekatlarinda onlarca sivil oldurulmeye baslandigi, son hastane vurulup son ekmek firini yerle bir edildikten haftalar sonra geldi.

          Bu is oyle 3-5 gun veya 1-2 haftada olmaz. O zamana kadar -o da eger teslim olurlarsa- sivil halk cok iskence ceker, cok masum cocuk ölür.

          Beğen

          1. Rabbim bizim kültürümüzde bulunan ve genlerimizin içerisine kadar işlemiş merhamet duygusunu hiç bir zaman almasın inşallah… Yorumlarınıza katılıyor ve destekliyorum. Belki birgün bir insansız ihamiz el babın tepesinde gezinirken üzerinde bulundurduğu keskin nişancı mermisiyle ya da akıllı mermisiyle evin içerisinde bile bulunsa veya sığınakta da olsa vahşi canileri bularak imha etme imkanı bulunur. İşte o gün strateji konusmayız sadece merhametsizin cezasının kesilmesinin haklı sevinciyle gülümseriz…. Saygılarımla…

            Beğen

Yorum bırakın